Jouw core is het centrale punt van jouw lichaam, het is een belangrijk onderdeel van jouw lichaam dat je in top conditie wilt brengen. Buikspieroefeningen zijn ideaal om jouw core te verstevigen. In dit artikel vind je de klassieke ‘crunch’ waarmee je jouw buik strak kunt maken, met deze oefening kun je zelfs een sixpack krijgen.

Buikspieroefening: de klassieke crunch

De crunch is een buikspieroefening die bijna al jouw buikspieren traint, maar voornamelijk het middelste gedeelte van de buik. Oefen de crunch een aantal keer om deze op een zo goed mogelijk manier uit te voeren. Je merkt dat de oefening iets zwaarder is als je de techniek perfect beheerst. Dat is wat je wilt! Graag laat ik in het onderstaande stappenplan precies zien hoe je de crunch moet uitvoeren en waar je rekening mee moet houden bij de uitvoer van deze oefening.

Stap 1

Ga lekker op de grond liggen en houd jouw rug helemaal plat. De knieën mag je in een gebogen positie houden, de rest van jouw lichaam raakt de grond en jouw armen liggen naast je lichaam.

Stap 2

Breng jouw handpalmen achter je hoofd om het hoofd stil te houden. Het is niet de bedoeling om aan je nek te trekken, alle kracht moet uiteindelijk uit jouw buikspieren komen.

Stap 3

Jouw lichaam komt in beweging. Met een gestrekte rug beweeg je richting jouw knieën. Breng de borst tot de knieën en ga dan weer terug naar de positie waarin je begonnen bent. Voer de oefening op een vloeiende manier uit en span jouw buikspieren gedurende de oefening aan apotheke viagra preis.

Dagelijks trainen voor snelle resultaten

Wil je jouw buikspieren steviger maken en snel resultaat neerzetten? Op dit moment is het belangrijk om zoveel mogelijk te trainen. Neem alleen rust wanneer je pijn hebt of een vervelende blessure. Jouw buikspieren herstellen zich snel, waardoor het over het algemeen mogelijk is om buikspieroefeningen op dagelijkse basis ten uitvoer te brengen.

Jouw ademhaling tijdens buikspieroefeningen

De ademhaling wordt vaak onderschat tijdens het uitvoeren van buikspieroefeningen. Je mag in het begin vrij intens in- en uitademen om de ademhaling correct te krijgen. Ontspan je jouw spieren? Adem dan in! Span je jouw buikspieren aan? Adem dan uit! Jouw buikspieren hebben continue zuurstof nodig, de ademhaling moet je dan ook leren beheersen om buikspieroefeningen op een correcte manier uit te voeren.

Buikvet verbranden versus buikspieroefeningen

Je kunt nog zoveel buikspieroefeningen doen, uiteindelijk zie je geen resultaat wanneer er een laag buikvet over jouw buik zit. Het is noodzakelijk om een deel van jouw buikvet te verbranden, wanneer je een strakke buik wilt hebben. Eet op een gezonde manier, drink iets meer water en pas de gebruikelijke tips toe om jouw voedingspatroon zo gezond mogelijk te maken. Buikspieroefeningen geven op deze manier resultaat, je voelt jouw buik snel strakker worden.