Ons uiterlijk moet er altijd wel verzorgt uitzien en zal men er verbaast over staan,  hoe een kleine inspanning al voor zo een groot verschil kan zorgen. Het aanbrengen van een nachtcrème is daar een goed voorbeeld van en is er een grote keuze te vinden aan verschillende soorten. Zo kan er voor elk huidtype wel eentje gevonden worden en mag niemand zich overgeslagen voelen. Wat kennis over het gebruik is daarbij altijd op zijn plaats en kan zo voor de juiste nachtcrème worden gekozen.

Waarom niet gewoon een dagcrème alleen?

Het gebruik van een dagcrème is voor velen geen vreemd verschijnsel meer en maken velen er gebruik van, ongeacht het geslacht of leeftijdsgroep. Overdag kan de huid namelijk wel een steuntje gebruiken om beschermd te zijn tegen de invloeden van buitenaf. Het is echter in de avonduren dat het herstel ter hand wordt genomen en vergt dat nogal wat inspanning. Zo heeft het lichaam voldoende tijd nodig om aan het herstel toe te komen en speelt de toestand waarin de huid zich verkeert, daarbij ook een grote rol. Met een nachtcrème wordt de balans herwonnen en kan men rekenen op een volledig herstel.

Het is daarom van primair belang, om bij de aanschaf van een nachtcrème wat kritisch te zijn. Voor welk type huid is het geschikt en wat zijn de overige eigenschappen? Dit zijn de vragen die eerst naar tevredenheid beantwoordt moeten worden voordat men tot de aanschaf overgaat. Eenmaal er voor de juiste nachtcrème gekozen is, dient ook het aanbrengen op de juiste wijze plaats te vinden. Vlak voor het slapen gaan, is nog steeds populair, maar kan het ook al gelijk na het bad gebeuren.

Na een goede nachtrust, hoeft zo een nachtcrème niet speciaal van het gezicht verwijdert te worden, maar kan dat soms wel nodig zijn wanneer het bijvoorbeeld gaat om een extra vettige huid.

Bron: https://www.cosmeticareviews.nl/dagcreme/