Er zijn diverse manieren om bruin te worden zonder dat je hoeft te zonnen. De bekendere alternatieven zijn spray tan, tanning booths, zelfbruiners en Melanotan. Dankzij Melanotan kun je voorkomen dat je huid snel veroudert en dat je risico loopt huidkanker te krijgen.

Eigenlijk had men Melanotan in de jaren ’80 ontwikkeld als geneesmiddel voor huidkanker en andere huidaandoeningen die verergerd wordt door Uv-straling. Het ontwikkeld huidpigmentatie door de huidcellen meer huidpigmentatie te laten produceren. Als gevolg hiervan krijgt men een bruinere huid die niet alleen minder gevoelig is tegen zonlicht, maar ook betere bescherming tegen huidkanker biedt.

Het is de laatste jaren heel populair geworden. Behalve dat men het gebruikt om een bruine teint e krijgen, gebruikt men het ook om af te vallen. Het zorgt namelijk voor een verminderde eetlust. Deze combinatie heeft ervoor gezorgd dat het de bijnaam ‘Barbie-drug’ heeft gekregen.

Melanotan wordt met een injectiespuit in de buikwand ingespoten. De dosis hangt af van jouw gewicht. Beginners moeten eerst een klein hoeveelheid gebruiken en daarna rustig opbouwen. Als men het ‘bruiningsgraad’ bereikt heeft, hoeft men maar 1 keer per week een dosis te nemen om de bruine teint te houden.

Melanotan kopen doet men online. Men moet natuurlijk eerst goed gaan lezen over de mogelijke bijwerkingen om er zeker van te zijn dat ze het wel willen gebruiken. Daarna is ook wat meer onderzoek nodig om te zien waar ze te koop zijn. Er zijn genoeg webwinkels die Melanotan aanbieden, maar ze zijn jammer genoeg niet allemaal te vertrouwen.