Wanneer je veel overgewicht hebt en je wil hier iets aan doen, dan wil je waarschijnlijk ook zo snel mogelijk van alle overtollige kilo’s worden verlost. Dat is goed mogelijk wanneer je aan de slag gaat met een goed plan. Zo maar gaan afvallen kan natuurlijk ook, maar het is verstandiger om hier vooraf goed over na te denken. Je moet in feite een schema hebben waar je je aan moet gaan houden en regelmatig sporten is ook belangrijk. Bij het sporten komt ook een plan kijken, want domweg met wat apparaten aan de slag gaan of een rondje rennen is op zich niet verkeerd, maar wanneer je snel resultaat wilt boeken zul je hier wel een plan voor moeten hebben.

Langzaam opbouwen is bij bijvoorbeeld hardlopen het credo. Je kunt direct als een gek willen gaan hardlopen, maar je hebt dan kans op het krijgen van blessures. Het is namelijk zo dat je het conditioneel misschien wel aankan, maar dat je gewrichten in je benen nog moeten wennen aan de belasting. Wanneer je dit niet weet en tegen beter weten in toch als een gek van start gaat, zul je dit vroeg of laat moeten bekopen met een blessure.

Afval methodesVeel informatie over afvallen lezen is dan ook aan te raden wanneer je wilt afvallen. Theoretische kennis op dit vlak is belangrijk, want zo kun je ook teleurstellingen voorkomen. Als je weet dat je alles geleidelijk moet opbouwen dan zul je niet ineens direct gedemotiveerd raken wanneer je een paar dagen geen zin hebt om je te houden aan dat strenge dieet. Rigoureus aan de slag gaan is iets wat veel mensen op een gegeven moment nekt. Ze willen te veel in één keer en komen vroeg of laat terecht in het welbekende jojo-effect. Ze vallen dan weer wat af, maar een aantal maanden later zijn ze deze kilo’s alweer aangekomen.

Behoorlijk frustrerend, maar dat komt dus door het feit dat mensen veel te veel in één keer willen. Je kunt als je veel overgewicht hebt wat dat betreft beter iedere maand 1 of 2 kilo afvallen, dan in één maand direct 10 kilo. 10 kilo afvallen betekent heel hard werken. Je moet dan veel eten laten staan en veel sporten. Dat houden maar weinig mensen vol en op een gegeven moment zijn ze weer gedemotiveerd.

Ook de juiste voeding kan helpen bij het afvallen. Er zijn tal van goede webshops en winkels te vinden waar je uitstekende voedingssupplementen kunt kopen tegen aantrekkelijke prijzen. Een voorbeeld van zo’n shop is Sportvoedingweb. Hier kun je goede kwalitatieve voeding kopen. Ook voor wanneer je wilt afvallen. Met behulp van deze producten is het bijvoorbeeld mogelijk om een eigen dieet samen te stellen.

Sportvoedingweb logoVoor het goed afvallen is het belangrijk dat je ook de juiste voedingstoffen binnen krijgt in combinatie met de juiste vitamines. Voornamelijk ouderen vergeten die vaker toe te voegen aan hun ‘dieet’. Een bekende vitamine is vitamine B12 dat vaak wordt onderschat, maar zeker belangrijk is bij ouderen en vegetariers.