De huid verbeteren met slakkenslijm, misschien heeft u eer wel eens van gehoord. Slakkenslijm om littekens te vervagen, rimpels te vervagen en nog veel meer. Mocht u er wel eens van gehoord hebben dan is dit vast van de reclames van Tellsell waar vaak het slakkencrème van Tellsell in voor kwam. Maar wat doet slakkenslijm nou eigenlijk en welke producten zijn er?

Er bestaan vele slakkenslijm producten, de meeste zijn slakkengels en slakken crèmes, ook zijn er overige producten zoals bodylotion en oogmasker en nog meer dat gemaakt is van slakkenslijm.

Slakkenslijm producten

Een aantal voorbeelden van slakkengel producten zijn het slakkengel van De Tuinen, van Tellsell en het slakkengel van het merk Natusor. Het slakkengel van De tuinen is erg populair en kost zo’n 30euro per potje (50ml). Naast slakkengel heeft De Tuinen ook slakkencrème, oogmasker en bodylotion dat gemaakt is op basis van slakkenslijm. Het slakkengel van Tellsell, dat Celltone heeft is ook erg populair en is het eerst e product dat aandacht op de markt kreeg. Het potje slakkengel van Celltone kost ongeveer 24 euro. Het slakkengel van Natusor is ook een populaire variant die bij de meeste online drogisterijen wel verkrijgbaar is. Deze zijn verkrijgbaar in potjes van 50 en 120ml slakkengel.

Ook bestaan er vele slakkencrème producten, zoals die van De Tuinen, Orange Care en Elicina. De Tuinen slakkencrème bevat dezelfde ingrediënten als hun slakkengel, het is alleen in een crème vorm gemaakt. Orange Care heeft ook een slakkenslijm producten genaamd Baba De Caracol. Ze hebben een slakkencrème dat speciaal voor de huid is gemaakt en daarnaast nog een product dat speciaal voor de handen is gemaakt. Elicina is een erg populaire slakkencrème die ook online verkrijgbaar is. Elicina heeft meerdere soorten slakkencrème, een normale versie, een plus versie en hiernaast nog gespecialiseerde producten als after shave balsem, body lotion en nog meer.

Al deze producten bevatten soortgelijke ingrediënten zoals natuurlijk het slakkenslijm extract, hiernaast wordt er vaak plantaardige allantoöine toegevoegd om het genezende effect nog sterker te maken. Hiernaast verschilt het per product wat voor extra ingrediënten ze aan het product hebben toegevoegd, dit kan variëren.

Waar helpt slakkenslijm eigenlijk allemaal tegen?

Slakkenslijm helpt onder andere tegen littekens, rimpels en striemen. Door middel van slakkengel of slakkencrème kunt u deze minder zichtbaar laten worden. Hiernaast helpt het tegen wallen onder de ogen, puistjes op het gezicht en acne. Ook kunnen brandwonden er sneller door genezen worden.