De juiste voeding is nog belangrijker dan de juiste training als je gespierd wilt worden. Door je voeding te veranderen zal je eerder gespierd worden dan door je training te veranderen. Uiteraard gaat het bij het kweken van spieren altijd om de som van voeding en training. Maar voeding weegt daarbij zwaarder dan de training.

Sommige mensen kunnen verschrikkelijk hard trainen en worden nauwelijks gespierder. Ze eten verkeerd en al de zware trainingen zijn daarmee eigenlijk zonde van de al de moeite. Misschien omdat ze voeding een te ingewikkeld onderwerp vinden en het daarom vermijden. Willen we de spieren laten groeien dan zullen we niet alleen hard moeten trainen maar ook slim zijn met de voeding welke we eten. In dit artikel geven we je de beste voedingsmiddelen om te eten als je gespierd wilt worden.

1. Mager rundvlees
Mager rundvlees is niet alleen rijk aan eiwitten maar ook aan ijzer, zink en B vitaminen. Welke een rol spelen bij het aanmaken van spierweefsel. Waarom rundvlees zo belangrijk is als bron van eiwitten is vanwege de vele aminozuren welke het bevat. Ieder aminozuur heeft zo weer zijn eigen rol in het proces van het aanmaken van spierweefsel en de insulinespiegel. Een stukje mager rundvlees van 100 gram bevat slechts 140kcal terwijl het maar liefst 27 gram eiwitten bevat! Het bevat zeer weinig koolhydraten en vetten, respectievelijk 1 en 3 gram.

2. Kipfilet
Het zijn de eiwitten van voedingsmiddelen welke een dierlijke oorsprong hebben welke de meeste soorten aminozuren bieden. Eiwitten welke een dierlijke oorsprong hebben worden dan ook wel aangeduid als hoogwaardige eiwitten. Een andere goede bron van dierlijke eiwitten is kipfilet. Het mooie van kipfilet is dat het niet duur is en dat je er met de bereiding alle kanten mee op kunt. Het is te gebruiken gerechten van iedere keuken, of dat nu de Hollandse keuken, Italiaanse of Indische keuken is. Je kunt er werkelijk alle kanten mee op. Als je kipfilet na bereiding laat afkoelen kan je het bovendien gebruiken in de salade of als beleg op brood.

Kipfilet bevat per 100 gram slechts 100kcal, 22,8 gram eiwitten, 0 gram koolhydraten en 22,8 gram eiwitten.

Eet altijd kipfilet en geen kip met huid. Kip met huid is een stuk vetter. Het doel is dat gespierder worden, niet vetter.

3. Eieren
Een andere populaire bron van dierlijke eiwitten zijn eieren. Eieren bevatten 9 verschillende aminozuren, gezonde vetten en vitamine D. Eieren zijn ook nog eens goedkoop en geven je het meeste eiwitten voor je geld. 100 gram ei bevat 159kcal, 13 gram eiwit, 1,5 gram koolhydraten en 12 gram vet. Omdat het eigeel het meeste vet bevat en nauwelijks eiwitten zijn er veel bodybuilders welke alleen het eiwit eten. Je kunt zelfs flesjes kopen waarin alleen het eiwit van eieren zit. Dit kan je dan makkelijk verwerken in gerechten zonder dat je onnodig vetten binnen krijgt.

4. Hüttenkäse
Hüttenkäse is een kwarkachtige kaassoort welke korrelige is. Het bevat maar weinig koolhydraten en vet maar is wel rijk aan eiwitten. Per 100 gram bevat het slecht 98kcal maar het levert wel 12,3 gram eiwitten. Hüttenkäse is zo populair onder bodybuilders omdat het een goede bron van caseïne eiwitten is. Caseïne eiwitten zijn zogenaamde langzame eiwitten en zorgen er voordat de spieren zo constant mogelijk voorzien worden van aminozuren. Om deze reden wordt er vaak voor het slapen gaan hüttenkäse gegeten. De langzame eiwitten zorgen er voor dat gedurende de gehele nacht eiwitten aan de spieren wordt afgegeven. Er zijn magere en vetvrije varianten van hüttenkäse te koop. Verder is hüttenkäse is een goede bron van vitamine B12 en calcium.

5. Havermout
Havermout is de perfecte bron van langzame koolhydraten en voedingsvezels. De langzame koolhydraten zorgen er voor dat je tussen de maaltijden in geen honger krijgt. Havermout is voor het kweken van spieren goed omdat het naast langzame koolhydraten ook nog eens rijk aan eiwitten is. Een vrij bijzondere combinatie. Per 100 gram bevat havermout 62 gram koolhydraten en 13 gram eiwitten en 7,5 gram voedingsvezels. Verder is het rijk aan de essentiële mineralen calcium, fosfor, ijzer, magnesium, koper en zink.

6. Groente en fruit
Als je gespierd wilt worden dan is het zaak om ook voldoende groente en fruit te eten. Fruit en groente zorgen voor de vitamines, mineralen en antioxidanten welke niet alleen belangrijk zijn voor onze gezondheid maar ook betrokken zijn bij de processen voor het herstellen van de spieren. Als je gespierd wilt worden dan zal je eiwitrijk eten. Het gevaar van eiwitrijk eten is dat het lichaam teveel verzuurd. De zuurgraad van het bloed zal bij de afbraak van eiwitten stijgen. Een te hoge zuurgraad heeft nadelige effecten op hoe we ons voelen en het verbranden van lichaamsvet. Het is daarom zaak om bij een eiwitrijk dieet vooral veel groenten te eten. Dit heft het verzurende effect van de eiwitten weer op. Je hoeft niet bang te zijn dat je door groente teveel calorieën zal eten, de meeste groente soorten zijn arm aan calorieën. Verder zijn groente een belangrijke bron van voedingsvezels welke nodig zijn voor een gezonde darmflora en stoelgang.

7. Gezonde vetzuren
Je hebt misschien de neiging om vetten helemaal te gaan vermijden als je gespierd wilt worden. Feit is dat je vetzuren nodig hebt om de spieren te laten groeien, ze spelen een belangrijke rol bij de hormoonhuishouding en de aanmaak van het hormoon testosteron. Testosteron is belangrijk voor de aanmaak van spierweefsel. Vooral onverzadigde vetzuren zijn belangrijk als je gespierd wilt worden. Onverzadigde vetzuren zijn te vinden in plantaardige oliën zoals olijfolie en lijnzaadolie viagra ohne rezept. Noten zijn ook een goede bron van vetzuren, noten zijn tevens een goede bron van eiwitten. Onverzadigde vetzuren zijn verder te vinden in vette vissoorten (haring, zalm, makreel, tonijn) en avocado’s.