Energie-inname en energieverbruik

Iedere dag haal je je energie uit je voeding. Juist daarom is het belangrijk dat je er voldoende van binnenkrijgt, dat je voeding gevarieerd is en dat hierbij ook gelet wordt op de koolhydraten die erin zitten. Om af te vallen is het nodig om ervoor te zorgen dat er meer energie verbruikt wordt dan dat er opgenomen wordt uit voeding. Dit betekent dat je twee dingen kunt doen. Je kunt gewoon blijven eten zoals je altijd doet en hierbij veel en intensief gaan sporten. Je kunt er ook voor kiezen om standaard gewoon erg weinig energie tot je te nemen, waardoor je energieverbruik door je dagelijkse bezigheden al hoger ligt als de inname. Bij een dieet wordt van dit laatste uitgegaan.

Het gaat altijd om de calorieën bij het afvallen

Bij verreweg de meeste dieetvormen ligt de focus op de calorieën die je binnenkrijgt. In de regel is het zo dat een man 2500 en een vrouw 2000 calorieën per dag kunnen nemen om niet aan te komen aan gewicht. Dit betekent dat je aanzienlijk minder calorieën moet innemen als je gewicht wilt verliezen. Bij een crash dieet ligt het aantal calorieën dat je tot je mag nemen extreem laag. Er zijn diëten bij waar je maar 500 calorieën per dag mag eten. Dit is natuurlijk erg ongezond, maar het zorgt er ook wel voor dat je wekelijks gemakkelijk vijf kilo verliest bij onder andere een ziekenhuisdieet.

koolhydraatarm dieet

Ziekenhuisdieet Niet alleen voor medische ingrepen

Voorheen was het zo dat het ziekenhuis dieet uitsluitend werd gebruikt door mensen die snel af moesten vallen om voor de datum van de operatie op een gewenst gewicht te zitten. Echter, mensen die geen medische reden hadden om af te vallen kregen hier uiteraard lucht van en gingen het dieet ook gebruiken. Dit heeft ervoor gezorgd dat dit dieet nu wereldwijd zeer populair is onder zowel mannen als vrouwen. Over het algemeen is het ziekenhuis niet erg gezond, vooral omdat het om een zogenaamd crash dieet gaat viagra kaufen rezeptfrei. Echter, het is wel effectief als je snel en veel wilt afvallen. Dit dieet staat ook wel bekend als het 5 dagen dieet.