Triggerpoint dry needlingBij steeds meer sporters is het bekend dat triggerpoints vele klachten kunnen veroorzaken. Als sporter wil je natuurlijk deze triggerpoint behandelen. Om deze triggerpoints te behandelen zijn er een aantal mogelijkheden beschikbaar:

  • Dry needling
  • Een massage door een professionele masseur
  • Jezelf masseren
  • Je zelf masseren met de hulp van een foamroller
  • Je zelf masseren met de hulp van een lacrosse bal

Vele sporters kiezen voor de laatste twee opties, niet heel gek want deze middelen zijn erg effectief, goedkoop en zelf toe te passen. Maar wat is nu beter? Een foamroller of juist een lacrossebal? We zullen de voor en nadelen van beide items tegen elkaar opleggen.

Voordelen foamroller

Foamroller gebruikenEen foamroller is super handig, je kunt er een enorm spier oppervlakte in een keer mee rollen. Je beenspieren zijn in verhouding erg groot, het is daarom makkelijk om hier een aantal oefeningen met de foamroller voor te doen. Een nadeel van een foamroller is dat je niet specifiek bij kleine plekjes kunt komen. Denk hierbij aan een diepliggende triggerpoint waar je net niet bij kunt.

Voordelen lacrosse bal

Het grootste voordeel van het gebruik van de lacrosse bal om triggerpoints te behandelen is daarom ook dat je bij de kleine en specifieke punten kunt komen. De lacrosse bal is van het juiste materiaal gemaakt waardoor het zichzelf vast kleeft in de huid. Doordat dit het geval is kun je perfect een klein punt behandelen. Een nadeel hier aan is dat als je bijvoorbeeld de beenspieren wilt aanpakken je stukken langer bezig bent. Je kunt niet gemakkelijk lange rollende bewegingen maken over de spier doordat het balletje zo klein is.

Combineren

Wellicht heb je de conclusie zelf al getrokken, de foamroller en lacrosse bal kunnen het beste met elkaar gecombineerd worden. De nadelen van de foam roller worden aangevuld door de voordelen van een lacrosse bal. Voor het beste resultaat kun je dus beter beide aanschaffen. Doe de oefeningen eerst met een foamroller, als je voelt dat je niet diep genoeg kunt gaan dan kun je gebruik maken van een lacrosse bal.

Bronnen:

http://www.mijnsportmassage.nl

http://www.triggerpoints.net/