Het Cambridge dieet is een zeer effectief dieet dat in de jaren zestig is geïntroduceerd door de voedingswetenschapper dr. Alan Howard. Mensen die dit dieet volgen, eten voornamelijk maaltijdvervangers als shakes, soepen en repen om snel af te vallen. Zo krijgt men dagelijks maar 50 tot 800 calorieÎn binnen en kan men snel kiloís verliezen. Daar komt nog bij dat je bij het volgen van het Cambridge dieet altijd wordt ondersteund door een professionele gewichtsconsulent, die je bijstaat in je strijd tegen de overtollige kiloís. Zeker voor mensen die op zoek zijn naar een serieus dieet met goede begeleiding, is dit dieet dan ook zeer geschikt. Je hoeft je ook niet druk te maken om de recepten. Cambridge dieet recepten zijn er in vele variaties.

Het voordeel van de recepten is dat er rekening gehouden met het aantal calorieÎn. Je weet dus aan het begin van je maaltijd wat je binnenkrijgt aan voedingsstoffen. Dit is essentieel als snel gewicht wilt verliezen.

Het Cambridge dieet is echter niet voor iedereen geschikt. Dit komt omdat het een vrij heftig dieet is, dat voor enkele mensen gezondheidsrisicoís met zich mee kan brengen. Op deze pagina lees je voor welke mensen het dieet wel geschikt is en welke mensen het dieet beter niet kunnen volgen. Op basis van deze informatie kun je vervolgens bepalen of dit dieet iets voor jou is, of niet.

Dieet volgen

Voor welke mensen is het dieet wel geschikt?

Het Cambridge dieet is voornamelijk geschikt voor mensen die snel veel kiloís kwijt willen raken. Door maximaal 500 tot 800 calorieÎn per dag te eten, val je namelijk wel snel af met het Cambridge dieet. Ook is het dieet zeer geschikt voor mensen die al veel diÎten hebben gevolgd, maar steeds terugvallen in het oude patroon of simpelweg niets afvallen. Zo is het dieet voornamelijk geschikt voor mensen die serieus af willen vallen en hier ook moeite voor willen doen.

Voor welke mensen is het dieet niet geschikt?

Niet iedereen die van de overtollige kiloís af moet, kan aan het Cambridge dieet beginnen. Zo zijn er ook enkele risicogroepen die beter een ander dieet uit kunnen kiezen om kiloís te verliezen. Deze risicogroepen zijn kinderen en zwangere vrouwen. Zo is het dieet niet geschikt voor kinderen omdat men tijdens het volgen van het dieet te weinig calorieÎn binnenkrijgt. Omdat kinderen wel calorieÎn nodig hebben om te kunnen functioneren, is dit dieet niet geschikt voor kinderen. Voor zwangere vrouwen is het dieet niet geschikt omdat het dieet niet is uitgetest op zwangere vrouwen. Zo weet je als zwangere vrouw bij het volgen van dit dieet niet of dit goede gevolgen met zich meebrengt, of juist een negatieve invloed kan hebben op jouw eigen gezondheid en de gezondheid van je kind. Daarom is het volgen van het Cambridge dieet als zwangere vrouw zeker niet aan te raden. Wil je het dieet toch volgen, wacht dan tot je niet meer zwanger bent en start na de zwangerschap met het dieet. Voor meer info hierover kun je ook is gerust kijken op www.dieetuniversiteit.nl