Zithromax wordt gebruikt om verschillende infecties te behandelen die veroorzaakt worden door bacteriën. Het medicijn Zithromax, die Azithromycine als werkende stof heeft, remt de groei van bacteriën.

Het wordt gebruikt bij Lymeziekte, huidinfecties (Wondrood), luchtweginfecties (longontsteking, bronchitis, kinkhoest), geslachtsziekten (chlamydia, gonorroe) en diarree.

De medicijn moet 1 keer per dag gebruikt worden. het is een kuur dat 1 tot 5 dagen kan duren. De kuur moet afgemaakt worden. Ook als het mocht lijken dat de infectie genezen is. De tabletten moeten gewoon met water ingenomen worden. Het is ook als drank te krijgen en deze moet met een maatlepel of de meegeleverde doseerspuit afgemeten worden. Het is best bitter en je mag een glas water of sap drinken nadat je de medicijn ingenomen hebt.

Zithromax mag voor, tijdens of na het eten ingenomen worden. Als men last krijgt van misselijkheid, is het beter om de medicijn vlak na het eten in te nemen.

Bijwerkingen die het meest kunnen voorkomen bij Zithromax zijn maagdarmklachten zoals Diarree, buikpijn, misselijkheid en winderigheid. Verder zijn er bijwerkingen die minder vaak voorkomen waaronder huiduitslag, vermoeidheid, slaapstoornissen, slecht kunnen horen of zien, hoofdpijn, pijn in gewrichten, en duizeligheid.

Bij dit medicijn ben je vrij om een auto te besturen en alcohol te drinken. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven mogen het ook gebruiken. Meerdaagse kuren worden wel afgeraden.

Het kan wel een wisselwerking veroorzaken als het met andere medicijnen gebruikt wordt, dus men moet vooraf met de arts discussiëren of bepaalde medicijnen wel samen ingenomen mogen worden.