Een sterk en gespierd lijf krijg je natuurlijk niet zomaar. Je zult er regelmatig de sportschool voor moeten bezoeken. Toch zijn er een aantal manieren waarop je nog sneller spiermassa kunt opbouwen. Veel sporters volgen bijvoorbeeld een anabolen kuur. Wel is het belangrijk om bij het volgen van deze kuur rekening te houden met een aantal zaken.

Creëer een goede basis

Een goede basis is essentieel wanneer je een anabolen kuur volgt. Zo is het belangrijk om fysiek in sterke conditie te zijn voordat je aan de kuur begint. Het is zeker niet verstandig om eraan te beginnen wanneer je totaal geen ervaring hebt met trainen. De kuur werkt namelijk het beste wanneer je fysiek al een sterke conditie hebt, en bijvoorbeeld 3 of 4 keer per week traint.

Lichamelijk in topconditie

Een anabolen kuur is alleen verstandig wanneer je lichamelijk in topconditie verkeert. Eventueel zou je ook even een bezoek kunnen brengen aan de huisarts. Hij of zij controleert je lichamelijke conditie. Wanneer je vaak alcohol drinkt of rookt raadt je arts het waarschijnlijk af om deze prestatieverhogende middelen te gebruiken. Het is dan niet zeker of je lichaam bestand is tegen de kuur.

Stel grenzen

Grenzen stellen is belangrijk wanneer je begint aan een kuur. Zo mogen zelfs ervaren bodybuilders een niet te grote hoeveelheid steroïden gebruiken. In het lichaam van een man wordt gemiddeld 50 tot 75 mg testosteron per week aangemaakt. Om gezondheidsrisico’s te voorkomen mag je bij een kuur niet meer dan 600 mg aan steroïden gebruiken.