Angst is niet bepaald een prettig gevoel. Toch hoeft het niet per se slecht te zijn. Het is namelijk ook een lichamelijke reactie om in gevaarlijke situaties voorzichtig te handelen. Wanneer angstgevoelens echter je leven gaan beheersen is tijd om stappen te ondernemen. Zo zou je het middel temazepam kunnen gebruiken. Dit vermindert angstige gevoelens en ontspant het lichaam.

Rustgevend

Temazepam is een middel die je kunt gebruiken bij verschillende soorten angstgevoelens. Zo is het bijvoorbeeld een zeer effectief medicijn bij slapeloosheid. Door de stoffen in dit medicijn val je als een blok in slaap. Daarnaast wordt het medicijn gebruikt wanneer er sprake is van een ernstige toestand zoals een psychose. Binnen 30 minuten zorgt het een voor een rustig en slaperig gevoel.

Bijwerkingen

Bij het gebruik van temazepam dien je voorzichtig te zijn. Zo is het niet verstandig om het elke dag te gebruiken. Het is namelijk een vrij verslavend medicijn, die je het beste een keer in de 3 dagen kunt slikken. Daarnaast is het bij een dosis van meer dan 20 mg niet toegestaan om auto te rijden. Als je minder dan 20 mg gebruikt mag je 8 uur lang niet de weg op. Het medicijn kan namelijk bijwerkingen als sufheid, spierverslapping en een verminderd reactievermogen veroorzaken.

Rekening houden met bepaalde situaties

Lees voor het gebruik goed de bijsluiter door. Zo kun je er in bepaalde situaties rekening mee houden. Zo is het verstandig om snel vervoer te regelen naar je werk, omdat je onder invloed van deze medicijnen niet mag autorijden.